Barsko-zlato-4b

Marija Markoč NAJ menadžerka u Crnoj Gori

Na sinoć održanom svečanom događaju u Hotelu Hilton u Podgorici, proslavljena je dvadesetogodišnjica postojanja i uspješnog rada Unije poslodavaca Crne Gore, kako je rečeno, pouzdanog partnera crnogorskih preduzeća.

Ovim svečanim povodom, dodijeljene su nagrade za „NAJ menadžerke u Crnoj Gori“ u četiri kategorije – privreda, javni sektor, civilni sektor i mediji. Komisija Unije poslodavaca Crne Gore je odlučila da nagrada za „NAJ menadžerku u Crnoj Gori“ – u kategoriji „privreda“ pripadne izvršnoj direktorici Barske uljare, dr Mariji Markoč.

„Biti jedina ženska osoba u timu, ali i jedina žena koja rukovodi fabrikom za proizvodnju maslinovog ulja u Crnoj Gori, moralno me obavezuje da dam društveni doprinos i individualni pečat ovoj priči, kako bi svojim primjerom podstakla profesionalni razvoj žena u našem društvu, njihovo ekonomsko osnaživanje i liderske sposobnosti. Obećavam da će Barska uljara u narednom periodu obradovati javnost inovativnim projektima, dok će Barsko zlato međunarodnim priznanjima za kvalitet opravdati titulu ambasadora Bara i Crne Gore“, izjavila je Markoč.

U odabiru laureatkinja, Komisija se vodila time da promoviše uspješne poslovne žene, koje svojim odgovornim radom, profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva, te ulogu i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.  Ova renomirana nagrada Unije poslodavaca Crne Gore, koja se dodjeljuje već četiri godine, služi kao primjer svim budućim generacijama žena liderki, te predstavlja snažnu podršku ukupnim procesima osnaživanja žena u Crnoj Gori.

U okviru proslave jubileja Unije poslodavaca Crne Gore, nagrađene su i dvije barske kompanije – KALAMPER d.o.o, dobitnik nagrade za društveno odgovorno poslovanje, kao i CEROVO, dobitnik Velike nagrade za preduzeće koje je najbolje inkorporiralo društveno odgovorno poslovanje po sve tri oblasti – briga za zaposlene, briga za životnu sredinu i briga za zajednicu.

izvor: Barinfo