Barsko-zlato-4b

Barska uljara osvojila je dva zlata

Barska uljara osvojila je dva zlata na 25. Međunarodnom susretu maslinara i uljara Noćnjak 2023, koji je održan od 30. marta do 2. aprila 2023. godine u Bluesun hotelu Aga u Tučepima, Hrvatska. U pitanju je renomirana manifestacija sa najdužom tradicijom u regionu, promotivno-edukativnog karaktera, koja se održava u Hrvatskoj punih 25 godina.

Barska uljara je ove godine osvojila čak dva zlata, i to za ekstra-djevičansko maslinovo ulje sorte Žutica (u kategoriji pakovina maslinovog ulja), kao i zlatnu diplomu u kategoriji proizvoda od masline, za inovativnu ambalažu – kutiju od regenerisanog maslinovog drva za ekstra-djevičansko maslinovo ulje Barsko zlato.

„Najnovija priznanja za Barsku uljaru i maslinovo ulje Barsko zlato, kojima smo se okitili na ovogodišnjem, jubilarnom Noćnjaku, čine nas veoma ponosnim, jer su potvrda da u kontinuitetu održavamo vrhunski kvalitet proizvoda po kojem smo prepoznati, ambasadori smo autohtone sorte Žutica širom svijeta, a implementacijom inovativnih ideja, kao što je i  pakovanje maslinovog ulja u drvenim kutijama ručno izrađenim od maslinovog drveta, koje je produkt regenerativne rezidbe maslina, doprinosi održivom bavljenju maslinarstvom i proizvodnji maslinovog ulja “, istakli su iz menadžmenta kompanije Barska uljara d.o.o.

Barska uljara se ponosi i time što je priznanje za najbolje blago ekstra-djevičansko maslinovo ulje u kategoriji otvorenih ulja dobio MAESTRAL HOTELS AND CASINOS d.o.o., dok je zlatnu medalju za ekološko ekstra-djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti (kupaž) osvojio Lazar Medigović iz Paštrovića, komitenti koji takođe proizvode svoje maslinovo ulje u pogonu Barske uljare, što je još jedna potvrda vrhunske tehnologije proizvodnje u Barskoj uljari, te poštovanja svih zdravstveno-bezbjednih i ostalih međunarodnih standarda koji uređuju oblast proizvodnje maslinovog ulja.